Fair & Bio podcast | Potravinový systém v krizi: Co máme skutečně na talíří?

Poslechněte si třetí díl ze série podcastů doplňujících naši putovní výstavu Krajiny změny: cesty k udržitelnému světu! 

Sociální geografka Michaela Pixová odhaluje alarmující pravdu o našem potravinovém systému a vysvětluje, jak industriální zemědělství proměňuje půdu v "mrtvý substrát", znečišťuje vodu a redukuje zvířata na pouhé produkční jednotky. Zatímco supermarkety vytvářejí iluzi idylického původu potravin, zdravé jídlo se stává luxusem pro bohaté a třetina potravin končí v odpadu. Michaela Pixová však nenabízí jen děsivou diagnózu – představuje i praktická řešení od podpory lokálních zemědělců po komunitní zahrady. Tento rozhovor navždy změní váš pohled na obsah vašeho nákupního košíku! 

Celý díl si můžete poslechnout na: https://open.spotify.com/episode/4yCYYPxvgf9KU1A5SVHtBa?si=ptNdN4M8RGySIDE-EKXgxg

Více o výstavě, možnostech jejího zapůjčení a doplňujících materiálech naleznete na: https://tydenproklima.cz/vystava

Týden pro klima organizuje Ekumenická akademie za podpory Klimatické koalice. K Týdnu pro klima se mohou s vlastní akcí připojit organizátoři a organizátorky napříč republikou. Cílem Týdne pro klima je posunout českou veřejnou diskusi o klimatické krizi a souvisejících problémech zase o krok dál a hledat společně cestu k řešení.
 
➡️ Více informací: https://tydenproklima.cz
 
Tento díl vznikl v rámci projektu Týden pro klima po celý rok, který je financován Evropskou unií v rámci Národního plánu obnovy.
Fair & Bio podcast | Potravinový systém v krizi: Co máme skutečně na talíří?
Klimatická koalice
Ekumenická akademie
Tento projekt je financován Evropskou unií v rámci Národního plánu obnovy.